“Weekend Unplugged” Cetatea Braşovului

.
Zilele 13-15 august au fost pline de mişcare pentru asociaţia noastră. Undeva, spre Plaiul Foii, s-a desfăşurat “Weekend Unplugged Cetatea Braşovului”, eveniment care marchează sărbătorirea anuală a asociaţiei. Într-un cadru extins, format atât din membrii asociaţiei, cât şi din invitaţi ai acestora, am organizat workshopuri, concursuri, entertainment unplugged în jurul focului de tabără, toate acestea completate bineînţeles cu mâncare la ceaun şi colectare selectivă de deşeuri.

Pe tot parcursul evenimentului, am încercat să transmitem un mesaj în concordanţă cu valorile sportiv-ecologice promovate de asociaţie, mai ales prin intermediul workshopurilor şi concursurilor organizate sămbătă şi duminică.

iniţiere în mountainbike
acordarea primului ajutor

La workshopul de prim ajutor am aflat despre cum trebuie să acţionăm în câteva situaţii limită, când persoanele din jurul nostru au nevoie de ajutor de urgenţă. Unde sunăm, cum estimăm starea victimei, ce putem face rapid pentru a-i uşura suferinţa.

Cel de iniţiere în mountainbike s-a axat pe criteriile de alegere a unei biciclete, în funcţie de buget, de utilizare şi de talia celui care o foloseşte precum şi pe diferitele tehnici de utilizare a bicicletei în funcţie de relief şi de gradul de dificultate. La final, am exersat şi practic urcarea şi coborârea unei pante mai dificile.
 
noduri şi tiroliene
noduri şi tiroliene
orientare

 

Workshopul de noduri şi tiroliene ne-a dat ocazia să aflăm detalii despre diferitele piese din echipamentul de căţărare, despre tipurile de corzi folosite în alpinism, am învăţat să facem noduri utile şi în viaţa de zi cu zi şi am făcut câteva ture pe tiroliana instalată la faţa locului.

La workshopul de orientare am învăţat cum să folosim corect o busolă, cum să ne orientăm în funcţie de azimut, cum să citim o hartă şi ce fel de echipament nu ar trebui să ne lipsească în drumeţiile montane.

Concursurile au dat prilejul celor prezenţi să interacţioneze şi să lege relaţii, cu atât mai mult cu cât echipele au fost alese aleator. Acesta a fost de fapt scopul nostru, de a aduce oameni diferiţi împreună, mai mult decât a testa abilităţile invitaţilor. Atât sâmbătă la quiz, căt şi duminică la concursul de orientare şi la turneele sportive de petanque, volei, mini-fotbal, am văzut cum încet încet chiar şi cei mai reticenţi au fost convinşi să intre în joc şi să contribuie la activităţile echipei.

quiz
volei
mini-fotbal

 

 

Serile, ne-am adunat cu toţii în jurul focului de tabără, cu burţile pline de mâncarea gătită la ceaun, şi am ascultat muzica trubadurilor unplugged, sau pe cea de la chitara lui Bogdan.

Evenimentul s-a încheiat cu festivitatea de premiere a câştigătorilor celor 5 concursuri si premierea echipei care a adunat cele mai multe puncte la toate concursurile. Membrilor acesteia li s-a oferit şansa de a alerga gratis la unul din concursurile montane din România până la sfârşitul anului.

foc de tabără
mâncare la ceaun
premiere

Pentru noi, cei din echipa organizatorică (Ade, Cătă, Cosmin, Dadi, Elena, Ema, Sabin), evenimentul a fost un succes. Ne-a plăcut mult să lucrăm în această echipă, ideile au evoluat pe măsură ce fiecare era implicat, am fost constructivi, şi în final, relaţiile dintre noi s-au strâns.

Le mulţumim tuturor celor care au completat formularul de feedback şi sperăm să putem implementa cât mai multe din propunerile şi ideile voastre la evenimentul de anul viitor, când vă aşteptăm din nou! 🙂

Mai multe poze găsiţi aici.

Leave a Comment