Comunicat de presa

Sâmbătă 17 septembrie, muzică, fluiere, aplauze si multe biciclete pe aleile de sub Tâmpa din centrul Braşovului: a 4-a editie a Duatlonului Cetatea Braşovului a avut loc sub un cer de vară. S-au aliniat la start 228 de sportivi amatori si profesionisti, de la 11 la 60 de ani, mai multi decât la oricare altă editie. Ca până acum, proba pentru sportivii profesionisti a constat în 8 km de alergare si 25 km de bicicletă. La tura hobby, aceeasi distantă la alergare, dar doar 10 km de bicicletă. O mică modificare fată de anul trecut: a doua tură de alergare a fost putin mai scurtă, însă partea cea mai grea, 167 de scări de urcat – în alergare, de preferintă – spre Turnul Alb, a rămas si sigur va rămâne si în următoarele editii etapa emblematică a Duatlonului. La bicicletă, un traseu tehnic atât la profi cât si la hobby. Amatorii de senzatii puternice au apreciat cu sigurantă coborarile abrupte, pe poteci înguste, cu podete improvizate de organizatori.

Finish-ul acestei editii a fost aplaudat în ritmuri latino: argentinianul Juan-Carlos Nieva, campion al circuitului international Green Cup, ne-a onorat cu prezenta si a câstigat primul loc cu un timp foarte bun, 2h 16 min 26 sec. Locul 4 a fost ocupat de un alt sportiv din străinatate, Alberto Garcia (Spania), tot alergător Green Cup. Incepând cu editia 2011, Duatlonul Cetatea Braşovului face parte din acest circuit international, fiind considerat de către sportivii hispanici suficient de dificil pentru a-si merita locul alături de alte curse organizate în Spania, Marea Britanie, Costa Rica si Mexic. Acestia au mai apreciat buna organizare a concursului dar si frumusetea traseului care parcurge cele mai interesante locuri din Braşov, în centrul vechi si pe Tâmpa.

Această editie a Duatlonului a fost promovată în media la Radio Guerrilla si Radio Braşov, la televiziunile locale Mix TV si RTT, online prin intermediul site-urilor sportive (Maraton.info.ro, Ciclism.ro, Mybike.ro, Mtbtours.ro, Liberinmiscare.ro, Terensportiv.ro, Iusufachi.blogspot.com, Zidezisport.ro, Insport.ro, Activeromania.ro, Sportvirus.ro, Marosbike.ning.com, Evenim.ro) precum şi prin postere şi banere postate în ziua concursului în Braşov, în zone intens circulate de turisti. La buna organizare a acestui eveniment au participat 70 de voluntari, atât membri ai Asociaţiei Cetatea Braşovului, organizatorul Duatlonului, cat şi ai organizaţiei CPNT Braşov.

Asociatia Cetatea Braşovului multumeste sponsorilor ProBike, Isostar, Runningshop, Sportsworld.ro, Sport Virus, Buff, Biborteni si Taft pentru sprijinul acordat, precum si participantilor pentru entuziasm si spiritul sportiv.

Asociatia Cetatea Brasovului

Vă asteptăm si la editiile viitoare, sub emblema circuitului international Green Cup, gratie căreia o sa ne bucurăm cu sigurantă de o prezentă internatională si mai puternică.

Leave a Comment