Semimaraton Intersport Brasov – Concluzii

Semimaraton Intersport Brasov – editia I, 2012

Sâmbătă, 7 Aprilie 2012, a avut loc prima editie a Semimaratonului Intersport Brasov, o competitie de alergare montana pe potecile din jurul Brasovului, organizata de Asociatia Cetatea Brasovului si avand ca sponsor principal lantul de magazine Intersport. Un numar de 400 concurenti au luat startul la ora 12, fiind incurajati de aproximativ 900 suporteri.

Traseul de 21 km a pornit din inima Scheiului, Piata Unirii, a trecut pe la Pietrele lui Solomon, serpuind apoi pe drumul forestier pana la cariera din Poiana Brasov. De aici s-a coborat catre Poiana lui Stehil, continunand cu Saua Tampei, poteca de pe Valea Cetatii, Banca de Piatra si Troita de Dupa Gradini. Traseul se incheia apoi cu stradutele cu iz medieval din Schei ce duceau inapoi catre Piata Unirii.

Semimaratonul Intersport Brasov a fost promovat incepând cu luna decembrie 2011 pe site-ul organizatorului, www.semimaraton.ro si pe pagina de Facebook a acestuia. In scurt timp stirea unui prim semimaraton in Brasov a fost preluat cu repeziciune de toate site-urile de profil (ex: www.maraton.info.ro, www.alerg.ro, www.duatlon.ro, www.alpinet.org, etc), dar și de presa scrisă sau posturile radio si TV. Informarea s-a făcut și prin newslettere trimise la cei peste 400 de participanti si colaboratori la evenimentele anterioare ale Asociatiei Cetatea Brasovului (duatlonul Cetatea Brasovului, pista de alergare de sub Tampa, etc) și la cei peste 1000 de prieteni facebook la fiecare noutate legată de concurs.

Reactia a fost promptă, traficul site-ului crescând până la circa 7000 afisări/săptămână, iar pe motorul de căutare google.ro, la căutare termenilor “semimaraton Brasov”, site-ul semimaraton.ro este listat pe prima pozitie, iar la o cautare simpla „semimaraton”, site-ul este listat pe pozitia a IV-a! A urmat promovarea prin afise sau flyere in mediile interesate de acest tip de activitate, respectiv magazinele de specialitate (Intersport, Sportsworld), sau la competitiile asemanatoare care s-au desfasurat pana la startul Semimaratonului Intersport Brasov (Postavaru night, etc).

Dupa incheierea competitiei s-a constatat un nou varf de trafic pe semimaraton.ro si pe facebook.com/semimaraton la publicarea clasamentelor oficiale dar si multumita galeriei foto/video care pe langa un film excelent de prezentare contine peste 2500 de fotografii. Astfel, din 7 pana in 10 Aprilie numai pe site numarul de vizitatori unici pe zi a ajuns la aproximativ 1000. De asemenea, reactiile tuturor participantilor la eveniment au fost pozitive, feed-back ul de pe siteurile de specialitate si comentariile de pe siteul organizatorului fiind extrem de pozitive.

Concurentii au primit la start cate un tricou tehnic de alergare personalizat cu numele competitiei si cel al sponsorilor. Toti cei care au trecut linia de sosire au primit medalia concursului. Atat in zona de start, cat si pe traseu, au fost plasate in locuri de maxima vizibilitate materiale promotionale: bannere, roll-up-uri, steaguri, benzi și produse personalizate etc. La final pe langa produsele de revitalizare participantii au primit cate de o portie de paste pregatite de restaurantului Cheile Gradistei.

Castigatorii primei editii a Semimaratonului Intersport Brasov la open masculin sunt: Marcel Laza, Ciprian Balanescu si Ion Lica iar la open feminin: Gianina Tanase, Daniela Marin si Cindy Callewaert. Clasamentul complet este afisat la semimaraton.ro/clasament/

Adresam multumiri sponsorului principal Intersport si fundatiei Hospice Casa Sperantei si tuturor celor ce au facut posibil acest eveniment si ne-au ajutat la buna organizare a primului semimaraton din Brasov: Asociatia Salvamont Brasov, Primăria Brasov, liveBooks, Metro, Silnef, Remat, Buff, Isostar, Aqua Carpatica, Nestle,realRedign, Adventure Ride, Ssporstworld si nu in ultimul rand voluntarilor.

Departamentul comunicare al Asociatiei Cetatea Brasovului
Brașov – 14 Aprilie 2012

Site: www.semimaraton.ro
Feedback: semimaraton.ro/semimaraton-intersport-brasov-rezultate/#comments
semimaraton.ro/fotovideo/#comments
Foto/Video: http://semimaraton.ro/fotovideo/ http://vimeo.com/40054619
Organizator: Asociatia Cetatea Brasovului, www.cetateabrasovului.ro

Leave a Comment