“Weekend Unplugged” Cetatea Braşovului

August 23rd, 2011

.
Zilele 13-15 august au fost pline de mişcare pentru asociaţia noastră. Undeva, spre Plaiul Foii, s-a desfăşurat “Weekend Unplugged Cetatea Braşovului”, eveniment care marchează sărbătorirea anuală a asociaţiei. Într-un cadru extins, format atât din membrii asociaţiei, cât şi din invitaţi ai acestora, am organizat workshopuri, concursuri, entertainment unplugged în jurul focului de tabără, toate acestea completate bineînţeles cu mâncare la ceaun şi colectare selectivă de deşeuri.

Pe tot parcursul evenimentului, am încercat să transmitem un mesaj în concordanţă cu valorile sportiv-ecologice promovate de asociaţie, mai ales prin intermediul workshopurilor şi concursurilor organizate sămbătă şi duminică.

iniţiere în mountainbike

acordarea primului ajutor

La workshopul de prim ajutor am aflat despre cum trebuie să acţionăm în câteva situaţii limită, când persoanele din jurul nostru au nevoie de ajutor de urgenţă. Unde sunăm, cum estimăm starea victimei, ce putem face rapid pentru a-i uşura suferinţa.

Cel de iniţiere în mountainbike s-a axat pe criteriile de alegere a unei biciclete, în funcţie de buget, de utilizare şi de talia celui care o foloseşte precum şi pe diferitele tehnici de utilizare a bicicletei în funcţie de relief şi de gradul de dificultate. La final, am exersat şi practic urcarea şi coborârea unei pante mai dificile.
 

noduri şi tiroliene

noduri şi tiroliene

orientare

 

Workshopul de noduri şi tiroliene ne-a dat ocazia să aflăm detalii despre diferitele piese din echipamentul de căţărare, despre tipurile de corzi folosite în alpinism, am învăţat să facem noduri utile şi în viaţa de zi cu zi şi am făcut câteva ture pe tiroliana instalată la faţa locului.

La workshopul de orientare am învăţat cum să folosim corect o busolă, cum să ne orientăm în funcţie de azimut, cum să citim o hartă şi ce fel de echipament nu ar trebui să ne lipsească în drumeţiile montane.

Concursurile au dat prilejul celor prezenţi să interacţioneze şi să lege relaţii, cu atât mai mult cu cât echipele au fost alese aleator. Acesta a fost de fapt scopul nostru, de a aduce oameni diferiţi împreună, mai mult decât a testa abilităţile invitaţilor. Atât sâmbătă la quiz, căt şi duminică la concursul de orientare şi la turneele sportive de petanque, volei, mini-fotbal, am văzut cum încet încet chiar şi cei mai reticenţi au fost convinşi să intre în joc şi să contribuie la activităţile echipei.

quiz

volei

mini-fotbal

 

 

Serile, ne-am adunat cu toţii în jurul focului de tabără, cu burţile pline de mâncarea gătită la ceaun, şi am ascultat muzica trubadurilor unplugged, sau pe cea de la chitara lui Bogdan.

Evenimentul s-a încheiat cu festivitatea de premiere a câştigătorilor celor 5 concursuri si premierea echipei care a adunat cele mai multe puncte la toate concursurile. Membrilor acesteia li s-a oferit şansa de a alerga gratis la unul din concursurile montane din România până la sfârşitul anului.

foc de tabără

mâncare la ceaun

premiere

Pentru noi, cei din echipa organizatorică (Ade, Cătă, Cosmin, Dadi, Elena, Ema, Sabin), evenimentul a fost un succes. Ne-a plăcut mult să lucrăm în această echipă, ideile au evoluat pe măsură ce fiecare era implicat, am fost constructivi, şi în final, relaţiile dintre noi s-au strâns.

Le mulţumim tuturor celor care au completat formularul de feedback şi sperăm să putem implementa cât mai multe din propunerile şi ideile voastre la evenimentul de anul viitor, când vă aşteptăm din nou! :)

Mai multe poze găsiţi aici.

Piste de bicicletă pînă în localităţile mărginaşe

June 22nd, 2011

Municipalitatea intenţionează să amenajeze piste pentru biciclişti la toate ieşirile din oraş, pînă în localităţile învecinate. „Noi am încercat pînă acum să asigurăm patru benzi de circulaţie auto şi chiar o bandă de rezervă la fiecare ieşire din oraş. Intenţionăm să amenajăm în plus şi o pistă separată de carosabil, pentru biciclişti, la ieşirile din oraş“, a spus primarul Scripcaru. Prima pistă de acest fel ar urma să aibă o lungime de aproape 2,5 km şi va fi amenajată de la fosta fabrică „Republica“ (Pantex) pînă la Cabana Dîmbul Morii, pe partea stîngă a DN1 (în direcţia Bucureşti), însă complet separată de carosabil.
sursa: http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=index&s_id=101989

O super-casă făcută de studenții bucureșteni ajunge la Madrid

June 7th, 2011

România participă, cu proiectul PRISPA, pentru prima dată, la concursul Solar Decathlon Europe, competiție internațională, în cadrul căreia, studenții trebuie să construiască o casă prietenoasă cu mediul. În 2012, 30 de studenți ai facultăților din București, care sunt implicați în proiect, vor pleca la Madrid cu locuința ecologică, la care lucrează încă de pe acum.

În iunie 2010, echipa din București făcea primii pași pentru a se califica la competiția internațională Solar Decathlon Europe 2012. După opt luni de lucru la propunerea tehnică, în ianuarie 2011, echipa, care era compusă, la început, doar din câțiva studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice și profesioniști, s-a calificat în etapa finală a competiției.

În prezent, pentru realizarea casei Prispa sunt implicaţi circa 50 de studenți, din mai multe facultăți din București.

Cum va arăta casa Prispa
Casa românească, ce va ajunge la Madrid, va avea o amprentă la sol de 100 de metri pătrați, un singur nivel, cu posibilitatea de mansardare. Locuința va avea două camere, baie, bucătărie și spațiu de depozitare, va fi complet mobilată și utilată și va putea fi extinsă fără ca structura de rezistență să fie afectată. Printre tehnologiile ecologice folosite pentru această casă se numără panourile solare, amplasate pe mai bine de jumătate din suprafața acoperișului, celulele fotovoltaice, parcarea pentru biciclete, reciclarea apei gri, folosirea unor materiale de construcții tradiționale, integrate în acest concept nou. Casei nu-i va lipsi prispa, element specific arhitecturii autohtone, care a generat și numele proiectului cu care va participa România, în 2012, la Solar Decathlon Europe.

 Studenții vor ca, pentru construcția casei Prispa, să se încadreze într-un buget de maxim 70.000 de euro astfel încât acest imobil să fie accesibil și celor cu venituri medii. Pentru a participa la competiția Solar Decathlon, tinerii trebuie să găsească și fondurile necesare acestui proiect.

Sursa: b365.realitatea.net

Dealul Cetatii va fi ecologizat – Vineri 7 Mai 2011

April 24th, 2011

Vine rândul zonei Dealul Cetăţii pentru ecologizare.

cheap essay writing service uk safe place to buy baclofen uk deltasone best price, buy generic prednisone with no prescription cheap, prednisone chicago usa no prescription prednisone , buy prednisone in the  more info about ` cost of liquid prednisone for cats` top offering, enteric coated prednisolone cost ., buy prednisolone eye drops prednisolone acetate buy  buy baclofen usa canada uk baclofen online prescriptions with no membership. does baclofen affect opiates. buy cod baclofen no 

buy baclofen online, name brand baclofen , baclofen brand.

Vineri, 7 mai, primăria organizează o acţiune de ecologizare a zonei, la care best writing paper sunt aşteptaţi braşoveni de toate vârstele. Până acum şi-au anunţat participarea studenţi ai Universităţii Transilvania, elevi ai Colegiului de Ştiinţe „Grigore Antipa” şi copii de la Grădiniţa nr. 29. Evident că sunt aşteptaţi toţi braşovenii dornici în a acorda o mână de ajutor băieţilor de la Salubrizare.

Casa Inoveco – casa independentă energetic

April 14th, 2011

Cu peste 15 de ani de antreprenoriat în tehnologie şi peste 7 ani de proiectări şi studii în domeniul energiei alternative (sau regenerabile), în primăvara lui 2009, echipa Inoveco a terminat construcţia casei Inoveco. Aici puteţi vedea prezentarea (Slideshare) acesteia sau puteţi urmări cele 4 reportaje despre proiectare, tehnologii şi beneficiile pe care acestea le aduc.

Tu ce ai face pentru orasul tau? Vino si planteaza copaci – Sambata 16 Aprilie 2011 intre 10:00 si 13:00

April 10th, 2011

buy online generic no prescription fluoxetine . get cheap low price fluoxetine without prescription .

Asociatia 34Life cu sprijinul Ursus Breweries si al Primariei Brasov organizeaza sambata, 16 Aprilie, o noua actiune de plantare in cadrul campaniei “Tu ce ai face pentru orasul tau?”. Actiunea este prima dintr-o serie ce vor organizate pe parcursul anului 2011 pentru

a pastra Brasovul cel mai online order baclofen cheap from canada, how to buy baclofen how to purchase viagra, nh, clarksville, burbank, baclofen online fedex cod free consult, order verde oras al Romaniei.

buy atarax ?hydroxyzine online and generic at a cheap discount from a canada pharmacy online or toll-free 1-866-539-5330.

Detalii locatie: Racadau, Bdul Valea Cetatii (in spatele Liceului de Arte Plastice)

Numar puieti ce vor fi plantati: 1500 salcami, 10 Malini, 10 arbusti de liliac.

order prednisone no prescription buy prednisone 20mg tablets prednisone online canada buy prednisone mastercard can you buy prednisone in mexico

zp8497586rq